Diş Beyazlatma (Bleaching)
Sefaköy, Küçükçekmece
Dişlerin sağlıklı ve beyaz olması insanlar arasında estetik açıdan oldukça büyük önem taşıyan bir unsurdur. Daha beyaz dişlere sahip olmak için uygulanan diş beyazlatma yöntemleri, son yıllarda diş hekimleri tarafından yoğunlukla uygulanan tedavilerdendir. Diş beyazlatma, dişlerin yüzeyindeki mine yapısında oluşan renkli, organik ve inorganik maddelerin diş beyazlatma jelleri ile giderilmesi sürecidir. Sefaköy ve Küçükçekmece Diş beyazlatma işlemleri için doğru adrestesiniz.
Neden Diş Beyazlatmaya İhtiyaç Duyulur?
Dişlerin görünümü, bireyler için önemlidir. Dişlerdeki şekil ve renk bozukluklarının psikolojik sorunlara neden olduğu saptanmıştır. Diş hekimliğinde estetik ve restoratif maddelerin gelişmesi sayesinde dişlerdeki renk, şekil ve konum bozuklukları kolaylıkla giderilmektedir.
Beyazlatıcı diş macunları gibi ürünlerin kullanımı gibi yöntemlerin yanı sıra diş hekimleri tarafından uygulanan medikal diş beyazlatma tedavileri de bulunur. Bunların arasında yer alan renklenmiş dişlerin beyazlatılması (bleaching) yöntemi, diğer restoratif metotlara kıyasla daha ekonomik, kolay ve zahmetsizdir.
Dişler Beyazlığını Neden Kaybeder?
Bebeklik döneminde veya anne karnındayken maruz kalınan bazı antibiyotikler, çocukluk döneminde dişlerin oluşumları esnasında meydana gelen yapısal bozukluklar, günlük yaşamda tüketilen yiyecek ve içecekler (sigara, çay ve kahve gibi boyayıcı maddeler) ve içilen sulardaki flor miktarı dişlerde renklenme yapabilir. Dişlerde oluşan bu renk değişimi ikiye ayrılır:
İç Renklenme: Dişlerin içine nüfuz etmiş ve fırçalama ile kaybedilemeyen lekelerdir. Dişlerin oluşumları sırasında oluşan yapısal bozukluklar da bu sınıfa girmektedir. Diş beyazlatma işlemi bu tip vakaların büyük bir kısmında çok başarılı olur.
Dış Renklenme: Diş yüzeyine sigara, çay, kahve ve kola gibi nedenlerle boyayıcı bazı gıdalardan yapışan renklenmelerdir. Çoğunlukla diş taşı temizliği ile bu lekelerden kurtulmak mümkündür.
Diş beyazlatma yöntemleri nelerdir?
Diş beyazlatma yöntemleri uygulama tekniğine göre iki türe ayrılmaktadır.
Ofis Tipi beyazlatma: Klinik ortamında uzman diş hekimleri tarafından gerçekleştirilen beyazlatıcı jel ve ışıktan oluşan, kısa sürede diş rengini 3-4 ton açabilen en hızlı, güvenilir ve etkili beyazlatma sistemidir.
Evde Tipi Beyazlatma: Ağızdan alınacak basit bir ölçü ile bireye özel hazırlanan plastik ağızlıkların içine uygun jeller konularak yapılan beyazlatma işlemidir. Ortalama 5-7 günde istenen beyazlama sağlanabilmektedir.
Herkes Diş Beyazlatma İşlemi Yaptırabilir Mi?
Beyazlatma işlemine engel herhangi bir diş ve diş eti hastalığı olmayan herkes diş beyazlatma tedavisi rahatlıkla yaptırabilir. Fakat beyazlatma öncesi uzman diş hekiminin muayene etmesi gerekir.
Ağzında ilerlemiş çürükleri ve diş eti hastalığı olanlar ise ilgili uzman hekimleri tarafından uygulanacak olan tedavilerini yaptırdıktan sonra beyazlatma işlemini uygulatmalıdır. Bunun haricinde büyüme ve gelişimini henüztamamlamamış kimselere, hamile ve emziren annelere diş beyazlatma işleminin uygulanması önerilmez.
Diş Beyazlatma Güvenli Midir Yoksa Dişlere Zarar Verir Mi?
Yapılan araştırmalar ve çalışmalar; yüzde 10’luk beyazlatma solüsyonu kullanımında hiçbir zarar olmadığını göstermiştir. Diş beyazlatma nedeniyle dişlerse yapısal değişiklik ve kalıcı hasar oluştuğunu gösteren tek bir araştırma bile yoktur. Dişlerin beyazlatılması için farklı konsantrasyonda ilaçlar da kullanılabilir ancak bunların da nasıl ve ne kadar kullanılacağına mutlaka diş hekimi karar vermelidir.
Dişler Herkeste Aynı Oranda Beyazlar Mı?
Diş beyazlatma tedavisi herkeste aynı oranda sonuç vermez. Diş renginin ne kadar açılacağı dişin yapısına göre değişir. Bu zamana kadar birikmiş olan tecrübemiz sayesinde hastalarımıza veya danışanlarımıza doğru bilgiyi vermek için diş beyazlatma işlemlerinde uzman kadro gerekli midir?
Sorusu için doğru bilgileri vermekten yanayız. Her işlemde, çalışmada uzman kadronun güzel iş çıkarabileceği gibi bu sağlık sektöründe de uzman kadro ile çalışmakta ilerde çıkabilecek sorunlara karşı dik duruş sergilemek mümkündür.
Diş Beyazlatmanın Yan Etkileri Nelerdir?
Diş beyazlatma jelleri, dişlerde zaman zaman hassasiyete sebep olabilmektedir. Soğuk-sıcak içeceklere ve havaya karşı oluşan bu hassasiyet bireylere zaman zaman rahatsızlık verebilir. Bu durum, uygulamanın normal ve beklenen bir yan etkisidir. Hassasiyet 24-48 saat içinde geçmezse beyazlatıcı kullanımının kesilmesi ve diş hekimi ile iletişim kurulması gerekebilir. Hassasiyet durumunda, diş hekiminizin size önereceği diş macunu veya kremleri kullanabilirsiniz.
Beyazlatmanın Etkisi Ne Kadar Sürer?
Beyazlatma işleminden alınan sonuç, bireyin diş yapısına bağlı olarak değişim göstermekle birlikte yaklaşık 6 ay-2 yıl arasında sabit kalır. Beyazlatma esnasında ve sonrasında en az iki hafta süresince dişleri boyayan maddelerden uzak durulmalıdır.
Klinik Artı, uzman hekim kadrosu ve son teknolojik cihazlarla hastalarına hizmet vermektedir. Diş beyazlatma cerrahisi başta olmak üzere diğer bütün ağız ve diş sağlığı ihtiyaçlarınız için Klinik Artı’ya başvurabilirsiniz. Eğer siz de dişlerinizin rengi konusunda sorun yaşıyorsanız diş beyazlatma tedavisi uygulatmak için Klinik Artı’ya başvurabilir, muayene sonucunda dişleriniz beyazlatma için uygun görüldüğü takdirde işleminizi en kısa sürede yaptırabilirsiniz.
Küçükçekmece Diş Beyazlatma – Sefaköy Diş Beyazlatma
Sefaköy ve Küçükçekmece diş beyazlatma işlemi için gelen hastalarımız için dişteki sararmalar ve tartarların temizliğinde uzman hekim kadromuz görev almaktadır. Doktorlarımızın ilgisi ve özenli çalışması sonucunda sizler de bu süreçten en hızlı şekilde kurtulmuş olacaksınız.